Celulita infectioasa

cellinea
Celulita comuna nu are nici o legatura cu celulita infectioasa, medicala.
Celulita infectioasa poate fi provocata de agenti patogeni, streptococi, stafilococi, bacterii, care patrund in piele, prin intermediul diverselor leziuni.
Zona afectata de celulita infectioasa se prezinta sub forma unei inflamatii dureroase a tegumentului. In zonele afectate pielea este rosie, tumefiaata si este prezenta o senzatie intensa de caldura. Poate intra in organism si prin intermediul unor abcese sau furunculelor.
Celulita infectioasa este facilitata de: diabetul zaharat, HIV/SIDA, elefantiazis, psoriazis sii persoanele care prezinta deficite imunitare, in general.Haemophilius influenzae afecteaza cu precadere copii de aceea trebuiesc vaccinati impotriva acestuia. Persoanele care au o circulatie periferica deficitara sunt mai predispuse la celulita infectioasa.
Principalele simptome sunt inrosirea pielii si durerea insotita de incalzirea zonelor respective precum si aparitia unor vezicule cu lichid.Apar  initial pe membrele inferioare dar netratate la timp aceste simptome se generalizeaza  si produc febra, frisoane, dureri musculare, cefalee, dureri articulare precum si scaderea tensiunii arteriale. Acest tip de celulita infectioasa provoaca episoade recurente care netratate duc la permanentizarea afectarii tesuturilor.
Celulita infectioasa este de doua tipuri acuta si cronica. Celulita acuta necesita tratamente cu antibiotice pe cale orala sau intravenoasa. Pentru a calma durerile si inflamatiile care apar in zolene afectate se folosesc analgezice si antiinflamatoare. Medicul recomanda imobilizarea membrului afectat si tratament pentru o anumita perioada de timp. Daca tratamentul este intrerupt apare recidivarea infectiei. Pentru a stabili exact ce a declansat aceasta infectie se va face o antibiograma in urma careia se va stabili exact antibioticul la care este sensibila.
S.pyogenes reprezinta o inflamatie difuza, insotita de febra si adenopatie satelita. S.Aureus se raspandeste de la un abces,de la foliculita. Streptococii produc celulita la pacientii cu elefantiazis, sau la pacienti in urma unei interventii chirurgicale de prelevare a unor fragmente din vena safena, produc celulita streptococica.
Celulita poate apare in urma muscaturii de caine sau de pisica, fiind determinata de Pasteurella multocida, Staphylococcus intermedius. Pasteurella este sensibila la tetraciclina, eritromicina. O anamneza completa si corecta pune diagnosticul de celulita infectioasa si indentifica agentul care a cauzat-o
Pentru a preveni  este bine sa urmam cateva reguli simple : in cazul in care la munca apar rani  acestea trebuiesc slapate si dezinfectate foarte bine iar evolutia lor trebuie urmarita pana la remisie. In cazul in care acestea incep sa se inroseasca si sa doara foarte tare trebuie sa va adresati de urgenta medicului deoarece exista riscul suprainfectarii.
De asemeni foarte importante sunt si muscaturile sau intepaturile unor animale, degeraturile, arsurile si alte rani. Un organism sanatos poate lupta mai usor impotriva infectarilor.
Un nou produs aparut pe piata si cu rezultate foarte bune in tratarea celulitei este Cellinea.Cellinea este un tratament naturist aprobat stiintific pentru tratarea celulitei la femeie, elimina celulele moarte la nivel molecular, imbunatatind sanatatea pielii care devine mai moale, mai fina, mai catifelata. Secretul consta in ingredientii produsului. Cu Cellinea nu iti vei mai ascunde niciodata adevarata frumusete. Incearca Cellinea si vei  descoperi rezultate inca din primele 5 zile. Nu mai esti nevoita sa cheltui bani si timp mergand la doctor, facand operatii estetice sau folosind produse care nu functioneaza. Intra pe www.cellinea.ro si vei desccoperi marturisirile femeilor care au folosit deja acest produs impotriva celulitei.

Afla si despre tratamente naturiste pentru celulita