Pom de Crăciun, cum se poate curăța eficient un model artificial

Pom de Crăciun, cum se poate curăța eficient un model artificial. Pregătiți-vă din timp pentru acel moment magic din an pe care îl așteptăm.

Sărbătorile înseamnă întâlniri, o mulțime de mâncare excelentă și amenajarea locuinței cu decorațiuni festive și cu ornamente. În funcție de atmosferă, puteți alege decorul tradițional sau puteți încerca ceva mai contemporan pentru ornamente.

Aveți și opțiuni pentru un pom de Crăciun. Puteți cumpăra fie unul real, fie artificial.

Dacă te gândești să cumperi un pom de Crăciun artificial sau să îl folosești pe cel din anii trecuți, acest articol de blog este pentru tine.

Vă vom spune de ce un pom artificial poate fi alegerea potrivită pentru decorarea casei. Vă vom oferi sfaturi despre cum să curățați un pom de Crăciun artificial pentru a-l păstra frumos an de an.

Pom de Crăciun real vs artificial: eterna dezbatere de sezon

În primul rând, să abordăm dezbaterea „real vs. artificial”. Oamenii care insistă să pună doar brazi tăiați proaspăt pentru sărbători iubesc adesea tradiția și mirosul nostalgic al pomului de Crăciun care pare să zăbovească chiar și după ce arborele a fost scos din casă. Pentru aceste familii, un copac adevărat este singura cale de urmat.

Dar există câteva motive destul de bune pentru a lua în considerare un pom de Crăciun artificial. Unele din ele sunt enumerate mai jos:

  • un brad artificial poate semăna foarte mult cu unul adevărat;
  • arborii adevărați se scutură și necesită aspirarea și măturarea în timpul sărbătorilor;
  • modelele artificiale nu necesită apă;
  • un brad adevărat trebuie cumpărat anual, în timp ce variantele artificiale pot fi folosite an de an;
  • brazii artificiali sunt acum disponibili cu o opțiune gata decorată ceea ce vă scutește de o bătaie de cap;
  • brazii adevărați trebuie aruncați corespunzător sau reciclați;
  • variantele artificiale sunt ușor de asamblat, dezasamblat și depozitat;
  • un brad adevărat poate picura seva pe covoare și tapițerie, provocând pete greu de îndepărtat.

Ați decis că un copac adevărat nu e pentru dvs. Cum curățați un brad artificial? Indiferent dacă puneți primul brad artificial sau scoateți unul din pod, este ușor să învățați cum să împrospătați bradul artificial.

Cum să împrospătați un pom de Crăciun artificial

Înainte de a scoate pomul artificial afară, desemnați o zonă de curățare. Așezați o pătură sau o foaie veche pentru a prinde praful bradului și alte resturi.

Deschizând arborele într-o zonă protejată veți reține murdăria și praful. Arborii artificiali depozitați în recipientele lor originale nu reprezintă o idee bună. Sunt susceptibili de deteriorarea cauzată de umiditate, murdărie și praf.

Poate doriți să luați în considerare investiția într-un recipient sau o pungă impermeabilă pentru a vă proteja pomul de Crăciun artificial și a-l împiedica să se murdărească atât de mult.

Asigurați-vă că purtați echipament de protecție. Veți lucra cu praf și produse de curățenie în aer, deci e important să vă protejați în timpul curățării.

O pereche de ochelari, mănuși și o mască de față vă vor menține în siguranță. O cămașă cu mânecă lungă și pantaloni lungi vă vor împiedica de zgârieturi pe brațe și picioare.

1. Doar adăugați sare

Dacă aveți un copac artificial care se dezasamblează în secțiuni mai mici, puneți secțiunile într-o pungă de gunoi mai rezistentă cu două căni de sare pentru o curățare inițială rapidă.

Închideți sacul și agitați-l energic. Sarea acționează ca un produs de curățare ușor abraziv și va curăța destul de bine murdăria și praful. Când ați terminat, scoateți fiecare secțiune și scuturați-o peste cearșaf sau pătură.

După ce ați scuturat toată sarea și resturile, asamblați-vă copacul artificial pe învelitoarea de protecție.

2. Folosiți un aspirator

Curățarea unui pom de Crăciun artificial cu aspiratorul e rapidă și ușoară, dar trebuie să aveți grijă să nu deteriorați ramurile sau acele.

Un aspirator portabil este ideal atunci când arborele dvs. artificial este deosebit de prăfuit. Aspirarea e cel mai bine realizată prin curățarea individuală a fiecărei secțiuni.

Pur și simplu treceți aspiratorul peste fiecare ramură și aspirați din interior spre exterior.

Dacă utilizați un aspirator obișnuit, utilizați atașamentul periei și periați ramurile expuse. Pentru a curăța ramurile mai apropiate de trunchi, accesoriul cu baghetă unghiulară va fi cel mai bun pariu.

După ce ați aspirat pomul, asamblați-l și vedeți cum arată.

3. Curățare ușoră pentru un pom de Crăciun

În timp ce variantele cu sare și aspirare vor îndepărta o mulțime de praf și resturi, veți găsi inevitabil zone murdare sau pătate după ce ați asamblat pomul.

Pentru a îndepărta praful și murdăria, utilizați o cârpă din microfibră. Frecați ușor ramurile, acele și alte părți ale pomului de Crăciun. Țesătura din microfibră este excelentă pentru a prinde murdăria, praful și chiar bacteriile.

Începeți de sus și mergeți în jos pentru a permite resturilor să se adune mai jos. Luați-vă timp și curățați ușor pentru cele mai bune rezultate.

Poți spăla un brad artificial?

Dacă aveți un brad artificial cu lumini inserate, „spălarea” nu e o opțiune deoarece va deteriora conexiunile electrice. Dacă modelul nu are circuite electrice verificați recomandările producătorului; dacă este în regulă, răspunsul este da!

1. Săpun și apă pentru salvarea situației

Pentru un pom artificial fără lumini, amestecați apă caldă și săpun de vase într-o sticlă pentru pulverizare. Udă ușor ramurile cu pulverizatorul și ai grijă să nu exagerezi.

Vrei ca arborele tău să fie umed, nu să picure din el soluția de curățare. Șterge săpunul și apa (murdăria) cu o cârpă din microfibră. Metoda vă scapă de cea mai mare parte a murdăriei și a prafului și va lăsa pomul cu miros proaspăt.

2. Dușurile pentru un pom de Crăciun

Mulți brazi artificiali sunt fabricați din materiale sintetice care pot rezista la udare. Dacă bradul artificial de Crăciun este prea murdar pentru aceste sfaturi de curățare, îi poți face duș!

Dacă pomul tău se potrivește în duș, îl poți pune direct sub jetul de apă sau poți folosi un pulverizator portabil și îl clătești de sus în jos cu apă caldă. Nu pulveriza prea tare!

Puteți lăsa copacul să se usuce sub duș sau să-l scoateți afară. Dacă arborele dvs. este prea mare pentru a se potrivi în duș și este o zi însorită, clătiți-l afară cu un furtun de grădină și un pulverizator.

Asigurați-vă că debitul de apă este la un nivel scăzut și începeți să clătiți de sus în jos.

3. Albirea și strălucirea

Vremea însorită vă poate ajuta, de asemenea, să vă transformați din nou în alb modelul artificial. Dacă bradul tău artificial de Crăciun este (sau a fost!) alb, îi poți reda gloria cu acțiunea naturală de înălbire a soarelui și a oțetului.

Se amestecă trei părți de oțet alb distilat cu o parte de apă într-o sticlă de pulverizare. Pulverizați pe toate ramurile pătate ale pomului tău.

Lăsați bradul în aer liber la lumina directă a soarelui timp de câteva ore și ar trebui să vedeți o diferență. Clătiți bine și lăsați pomul să se usuce înainte de a-l decora.

Dacă pomul pare îngălbenit și murdar după ce l-ai curățat, încearcă să-l acoperi cu zăpadă artificială înainte de a-l decora pentru sărbători.

Lăsați copacul să se usuce complet și apoi puteți trece la decorare. Adăugați niște „zăpadă” la ferestre, coroane și alte decorațiuni. Puteți utiliza lumini intermitente multicolore pentru a masca nuanțele galbene și decolorarea.

Cum se curăță un brad artificial cu lumini

Pomii de Crăciun artificiali cu lumini sunt convenabili și frumoși, dar trebuie să rămână uscați. Lichidele și chiar condensul pot scurtcircuita luminile încorporate.

În aceste condiții, utilizarea unor produse de curățenie sau chiar a apei este de evitat. Chiar dacă vă curățați pomul cât este deconectat, nu puteți fi niciodată sigur că totul este complet uscat înainte de a-l conecta din nou.

Pentru a curăța un brad artificial cu lumini utilizați o perie cu păr moale. Începeți de la vârf și periați ușor murdăria și praful de pe ramuri, din interior spre exterior.

Puteți utiliza un aspirator manual, un aspirator cu atașament de perie sau o cârpă uscată din microfibră. Aveți grijă să nu deteriorați becurile sau firele.

În timp ce becurile din brad sunt ușor de înlocuit, puteți provoca un scurtcircuit ce ar putea deteriora întregul șir de lumini, așa că fiți precauți!

Aveți magazine online care necesită servicii de web design, link building sau strategii de marketing? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp!